Godfather Sour

Godfather Sour

Godfather Sour - cocktailen hvor Whisky Sour møder Amaretto Sour

Godfather Sour er en syrlig whisky-cocktail med søde noter af marcipan og vanilje. Godfather Sour består af en økologisk single malt whisky fra danske Mosgaard (Oloroso Cask), en amaretto (mandellikør) fra italienske Bordiga, økologisk citronsaft, vaniljesirup fra Løgismose samt chokolade sticks (Mint) til at pynte cocktailen og som snack.

Godfather Sour er en sour-udgave af den klassiske cocktail Godfather, der helt simpelt består af skotsk whisky og amaretto. Cocktails i sour-kategorien kendetegnes ofte ved at indeholde en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I denne Godfather Sour har vi valgt at bruge en vaniljesirup i stedet for sukkersirup og en dansk single malt whisky som grundspiritus.

Økologisk single malt whisky (Oloroso Cask) fra Mosgaard er fremstillet på økologisk dansk bygmalt og ligget på quarter cask Ex. Oloroso fade i 4 år, hvorefter den er samlet på store gamle Oloroso fade i 1 år (quarter cask er en lille tønde, der gør fadlagringen hurtigere, da der er stor kontaktflade mellem whisky og tønde). Resultatet er en sherrylageret whisky med intense smagsnoter af malt, karamel, pærer, fersken, citrus, tørrede frugter og nødder. Whiskyen er bl.a. blevet tildelt dobbelt guldmedalje ved Berlin International Spirits Competition 2020 med 96 point.

Tip: Tilføj evt. 1-2 cl æggehvide (eller kikærtevand) i trin 2 forneden, og dry-shake ingredienserne – dvs. ryst ingredienserne i en shaker uden isterninger, og derefter med isterninger (trin 3). Det giver cocktailen et tykkere lag skum og en mere cremet konsistens.


Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 3 cl Økologisk Single Malt Whisky fra Mosgaard
  • 1,5 cl Amaretto fra Bordiga
  • 2,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 2,5 cl Vaniljesirup fra Løgismose
  • Pynt: Chokolade Sticks (Mint)

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld whisky, amaretto, citronsaft og vaniljesirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst, til shakeren føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med chokolade sticks, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

BESTIL GODFATHER SOUR COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts