Gin & Tonic - en simpel, men forfriskende cocktail
Gin & Tonic (G&T) er en simpel, men forfriskende cocktail, som er en velkendt klassiker med god grund. Cocktailen balancerer gin med den ofte forfriskende, læskende og let bitre tonic samt pynt (garnish). At cocktailen er simpel, betyder, at valget af de få ingredienser i cocktailen er afgørende for smagen. Det er derfor vigtigt at vælge både en god gin, en god tonic og den rette pynt baseret på den valgte gin og tonic. Pynten i cocktailen kan, udover at give cocktailen en flot finish, også bidrage med duft og smag, og kan f.eks. bruges til at fremhæve en eksisterende smagsnuance eller tilføre en ny.
Gin & Tonic blev oprindeligt introduceret af hæren i Det Britiske Ostindiske Kompagni (British East India Company) i Indien - et selskab, som blev stiftet i år 1600 ved kongelig koncession af dronning Elizabeth I, som bl.a. havde til opgave at handle med Ostindien. I 1700-tallet havde doktor George Cleghorn studeret kinins gavnlige effekter som en kur mod malaria, og da malaria var et vedvarende problem i Indien, begyndte de britiske officerer senere at blande kinin (der udvindes af kinabark) med vand, sukker, lime og gin for at gøre den meget bitre kinin drikkelig.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl Gin
- 10 cl Tonic
- Pynt (Garnish), f.eks. 1 stk. tørret citronskive
Opskrift
- Fyld et glas (f.eks. highball eller lowball) helt op med isterninger (cubes).
- Hæld gin og herefter tonic i glasset, og rør forsigtigt rundt.
- Pynt med f.eks. en tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!