French 75

French 75

French 75 - en festlig champagne-cocktail med slag i

French 75 er en klassisk cocktail, der stammer tilbage fra Første Verdenskrig, og har eftersigende fået sit navn efter en fransk kanon (’Canon de 75 modèle 1897’), da cocktailen ”slår” så hårdt, at det føles som at blive ramt af den franske kanon. Vi har i denne variation gjort cocktailen en smule mildere, så den ikke er så boozy, men fuld af smag.

Historien bag French 75

En tidlig variant af French 75 blev kreeret i 1915 af Harry MacElhone i ’New York Bar’ i Paris (senere ’Harry’s New York Bar’). Baren, der angiveligt er Europas ældste, har udover kreationen af cocktailen French 75 også stået bag andre legendariske cocktails, så som den famøse ”morgenen-derpå”-cocktail ’Bloody Mary’ (1921), den klassiske cognac-cocktail ’Sidecar’ (1931) m.fl. Baren har herudover været gæstet af flere store personligheder, herunder Rita Hayworth, Ernest Hemingway, Humphrey Bogart og F. Scott Fitzgerald.

I denne udgave af French 75 tilsættes der vaniljesirup i stedet for almindelig sukkersirup for at give cocktailen et blødere og mere smagsfuldt modspil til den boblende, syrlige Champagne. 

Tip: Giv cocktailen et ekstra flot finish ved forsigtigt at dreje de afkølede Champagneglas rundt i en lille bunke af guldstøv – dette runder den gyldne cocktail af med en fin guldkant.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 6 cl Falsled Kro Champagne, Brut
 • 3 cl Fary Gin fra Fary Lochan Destill.
 • 1,5 cl Økologisk Citronsaft
 • 1 cl Økologisk Vaniljesirup
 • 1 knsp. Guldstøv fra Mill & Mortar

 

Opskrift

 1. Køl Champagneglas og Champagne ned.
 2. Hæld gin, vaniljesirup citronsaft og guldstøv i en shaker.
 3. Fyld shakeren med isterninger og shake kort, men hårdt.
 4. Hæld indholdet op i et Champagneglas.
 5. Top med Champagne, og rør efterfølgende let rundt med en ske, så guldstøvet blandes.
 6. Nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts