Espresso Martini II - et dansk twist på den lækre cocktailklassiker
Espresso Martini II er en aromatisk, kaffebaseret cocktail, der lige som sin forgænger, Espresso Martini'en, formår at kombinere vodka, kaffelikør, kaffe og en smule sødme, til en cocktail, der både virker kvikkende og får dig ned i gear. Denne udgave består af økologisk vodka fra Vodka Bornholm, dansk Bad Boy kaffelikør lavet på cold brew kaffe (koldbrygget kaffe), økologisk mørk agavesirup og cold brew kaffe fra Københavnske Toast. Brugen af cold brew kaffe, giver cocktailen en mindre bitter, og mere afrundet og mild kaffesmag.
Historien bag Espresso Martini
Den britiske bartender Dick Bradsell skulle angiveligt have opfundet den traditionelle Espresso Martini på Fred's Club i London i slutningen af 1980'erne. Historien forlyder, at en kvindelig model bad om en cocktail, der kunne ”wake her up, and then f*** her up”. Dette var tilsyneladende intet problem for Dick, som med en kaffemaskine ved sin side samt vodka, kaffelikør og sukkersirup, skabte én af de mest populære after-dinner cocktails nogensinde, Espresso Martini'en. Den kvindlige model skulle ifølge cocktailens opfinder have været en i dag verdenskendt model, men Dick har aldrig afsløret hendes navn (what a true gentleman!).
Tip: Dyp eventuelt cocktailslikkepinden i cocktailen, for at tilføre en smule sødme (Pssst... cocktailslikkepinden er lavet på den samme kaffelikør som cocktailen!).
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 2,5 cl Økologisk Vodka fra Vodka Bornholm
- 3 cl Økologisk Bad Boy Kaffelikør
- 4 cl Cold Brew Kaffe
- 1 cl Økologisk Mørk Agavesirup
- 1 stk. Espresso Martini Cocktailslikkepind
Opskrift
- Fyld et glas (Martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
- Hæld vodka, kaffelikør, cold brew kaffe og agavesirup i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
- Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
- Pynt med 1 stk. Espresso Martini cocktailslikkepind, og nyd cocktailen i godt selskab!