Daiquiri

Daiquiri

Daiquiri - en frisk og simpel rom-baseret cocktailklassiker

Daiquiri er en frisk, rombaseret cocktail, der formår at balancere sødme og syrlighed, uden at fjerne alt fokus fra rommen. Cocktailen består helt simpelt af lys rom, limesaft og sukkersirup, og den er således et godt eksempel på, at cocktails ikke behøver at indeholde mange ingredienser for at smage godt – så længe ingredienserne er gode.

Historien bag Daiquiri

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba. Jennings og hans hold arbejdede med udvinding af jernmalm i bjergene af Sierra Maestra, og Jennings skulle angiveligt have skabt cocktailen på ”Venus Bar” i Santiago de Cuba – og navngivet denne efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

En lignende sammensætning af ingredienser kan findes helt tilbage i slutningen af 1700-tallet, hvor sømænd i den britiske kongelige flåde fik en daglig ration bestående af: rom, lime- eller citronsaft, sukker og vand. Denne mikstur, kaldet ”Grog”, havde til formål at forhindre dehydrering og skørbug ombord på skibene.

Tip: Du kan også lave din egen sukkersirup ved at blande 1 del sukker med 1 del kogende vand og røre sammen til sukkeret er helt opløst. Ønsker du en sødere sukkersirup, kan du blot øge mængden af sukker, eksempelvis 1,5:1 eller 2:1.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Skotlander White Rum
  • 2,5 cl Økologisk Limesaft
  • 2,5 cl Økologisk Sukkersirup
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe / Nick & Nora) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld lys rom, limesaft og sukkersirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!


Ældre posts Nyere posts