Cuba Libre 2.0

Cuba Libre 2.0

Cuba Libre 2.0 - et moderne og premium twist på Rom & Cola

Cuba Libre 2.0 er en frisk rombaseret cocktail inspireret af den klassiske Cuba Libre (bestående af lys rom, Coca Cola og limesaft). Cocktailen består af en mørk rom (Dark and Sweet) fra danske Brænderiet Enghaven, økologisk limesaft, Cola Sirup og tørret limeskive til at pynte cocktailen.

Hvor den klassiske Cuba Libre er en læskende rombaseret cocktail med Coca Cola og en smule limesaft, så er Cuba Libre 2.0 tættere på en Daiquiri i smag og opbygning. Mange forbinder Daiquiri med den ofte søde og halvfrosne variant med jordbær (Frozen Strawberry Daiquiri). Men i sin klassiske form, er Daiquiri faktisk en frisk, kraftig cocktail bestående af rom, limesaft og sukkersirup, som sippes i et afkølet cocktailglas uden isterninger. I Cuba Libre 2.0 bruges en mørk rom fra Brænderiet Enghaven (Dark and Sweet) med noter af egetræ og lakrids samt en duft, der minder lidt om rosin. Dark and Sweet blev kåret som Denmark Rum of the Year 2017 ved Berlin International Spirits Competition.

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba, som skulle have skabt cocktailen på Venus Bar i Santiago de Cuba – og navngivet den efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Mørk rom fra Brænderiet Enghaven
  • 2,5 cl Økologisk Limesaft
  • 2,5 cl Cola Sirup
  • Pynt: Tørret Limeskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe / Nick & Nora) helt op med isterninger.
  2. Hæld mørk rom, limesaft og Cola Sirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst, til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv Cuba Libre som en del af vores 90'er workshoppakke her.

BESTIL 90'ER WORKSHOPPAKKEN


Ældre posts Nyere posts