Cool As A Cucumber

Cool As A Cucumber

Cool As A Cucumber - en frisk cocktail med hyldeblomst, agurk og akvavit

Cool As A Cucumber er en forfriskende, krydret cocktail med noter af hyldeblomst og agurk. Cocktailen består af en økologisk akvavit fra danske Bullseye Spirits (Vildmarks Akvavit), økologisk citronsaft, hyldeblomstsirup fra Samsø Landkøkken, økologisk Cucumber Tonic (agurke tonic) fra Fuglsang og tørret agurkeskive til at pynte cocktailen.

Bullseye Vildmarks Akvavit er et bud på den klassiske danske akvavit, tilsat et tvist af “New Nordic Cuisine”, med en blød og rund mundfornemmelse. Med inspiration fra vildmarken i Thy Nationalpark, har Bullseye Spirits udviklet en akvavit med porse, lyngblomster og granskud - som går rigtig godt sammen med den søde hyldeblomstsirup og den let bitre agurke tonic. Akvavitten er skabt i samarbejde med Naturkraft Thy, der er en socialøkonomisk virksomhed, som samler de lokale ingredienser.

Akvavit fungerer vildt godt i cocktails, da det tilfører et ekstra lag af kompleksitet, der både bidrager til smagen og udfordrer sanserne. Akvavit (på engelsk aquavit) stammer fra det latinske aqua vitae, der oversættes til water of life (“livets vand”). I modsætning til snaps, så er akvavit en beskyttet titel, hvilket vil sige, at den skal leve op til en række kriterier for at kunne kalde sig akvavit. Der skal bl.a. være tale om en spiritus med kommen- og/eller dildsmag, aromatiseret ved anvendelse af et urte- eller krydderidestillat, og så skal den have en alkoholprocent på minimum 37,5 %.


Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Vildmarks Akvavit fra Bullseye
  • 1,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Hyldeblomstsirup fra Samsø Landkøkken
  • 5 cl Økologisk Cucumber Tonic fra Fuglsang
  • Pynt: Tørret Agurkeskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (Highball- eller Collinsglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld akvavit, citronsaft og hyldeblomstsirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, top med tonic, og rør rundt.
  5. Pynt med 1 stk. tørret agurkeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 


Ældre posts Nyere posts