Cold Killer

Cold Killer

Cold Killer - en kraftig og krydret cocktail med ingefær

Cold Killer er en smagfuld cocktail, der bedst kan beskrives som en kraftig ingefærlemonade. Cocktailen består af dansk økologisk vodka (speciallavet til formålet), dansk ingefærmarmelade, økologisk citronsaft og en dansk økologisk lemonade lavet på bl.a. citronsaft, rørsukker, honning, frisk ingefærsaft og frisk citrongræs. Cocktailen pyntes med et par tørrede ingefærstrimler.

Historien bag cocktailen Cold Killer

Cold Killer har fået sit navn fra de engelske ord for ”forkølelse” (cold) og ”dræber” (killer), der er en reference til de mange ingredienser i cocktailen, der ofte forbindes med forebyggelse og bekæmpelse af forkølelse - om det hjælper eller ej, kan vi ikke udtale os om, men godt smager den!
Og selvom Cold Killer serveres iskold, så er der god sandsynlighed for, at ingefærmarmeladen, og den danske økologiske lemonade, nok skal varme dig op indefra. En perfekt følgesvend på de lange og kolde aftener.

Ingefær (Zingiber officinale) stammer fra Sydøstasian og bruges i alt fra madlavning til læskedrikke, slik og kager. Udover at blive brugt som smagsgiver, så menes ingefær også at have flere gavnlige effekter, og dens værdi og popularitet er heller ikke til at tage fejl af historisk. Den kinesiske filosof, Konfutse (Confucius, ca. 551-479 f.Kr.), menes at have spist ingefær med alle sine måltider. Og Faxian, en kinesisk buddhistisk munk, skrev i år 406, at ingefær blev groet i potter og båret ombord på kinesiske skibe for at undgå skørbug. Senere i England i det 14. århundrede kunne et pund ingefær (ca. 0,45 kg) angiveligt koste det samme som et får.

Tip: Er du vild med ingefær, så prøv at tilføje 0,5-1 cl af det vedlagte økologiske ingefærshot fra Bangs, som giver cocktailen et kraftigere ingefærkick.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 4 cl Økologisk Ren Vodka fra Wild Distillery Bornholm
  • 4 cl Dansk Ingefærmarmelade fra Fynbo
  • 3 cl Økologisk Dansk Lemonade fra Rebæl
  • 2 cl Økologisk Citronsaft
  • 1-2 stk. Tørrede Ingefærstrimler

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld vodka, ingefærmarmelade, citronsaft og lemonade i en shaker (se tip).
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst kraftigt, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med tørrede ingefærstrimler, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts