Christmas Frost Sour

Christmas Frost Sour

Christmas Frost Sour - en frisk akvavit-cocktail med noter af kirsebær

Christmas Frost Sour er en frisk cocktail i sour-kategorien, der balancerer syrlighed, sødme og krydrede noter fra akvavitten. Cocktailen består af økologisk akvavit (Frost) fra Bornholm Spirits, økologisk citronsaft, økologisk sukkersirup og maraschino kirsebær og -kirsebærlage til at pynte cocktailen.

Cocktails i sour-kategorien kendetegnes ofte ved at indeholde en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I Frost Sour benyttes en mild akvavit som grundspiritus, med noter af kommen, krondild og citrus, der giver cocktailen en lækker krydret smag. Derudover, er der tilføjet maraschino kirsebær og -kirsebærlage for at give cocktailen et flot finish, som samtidig giver smag og duft af kirsebær (det bliver ikke meget mere julet end det).

Mange forbinder måske akvavit med årets julefrokoster, hvor den bruges til at skære igennem den fede mad - men den kan meget mere end det! Akvavit er f.eks. fantastisk i cocktails og i modsætning til snaps, så er akvavit en beskyttet titel, hvilket vil sige, at den skal leve op til en række kriterier for at kunne kalde sig akvavit - der skal bl.a. være tale om en spiritus med kommen- og/eller dildsmag, aromatiseret ved anvendelse af et urte- eller krydderidestillat, og så skal den have en alkoholprocent på minimum 37,5 %.

Tip: Tilføj en smule kirsebærlage (den lage, som maraschino kirsebærerne ligger i) på toppen af cocktailen for at give et flot visuelt spil og smag af kirsebær.Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Frost Akvavit fra Bornholm Spirits
  • 3 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Økologisk Sukkersirup fra Sorring Bær
  • 1 stk. Maraschino Kirsebær
  • Pynt Maraschino Kirsebærlage

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld akvavit, citronsaft og sukkersirup i shakeren.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, og tilføj evt. kirsebærlage (se tip foroven).
  5. Pynt med 1 stk. maraschino kirsebær, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Cocktail Adventskalender 2022.


Ældre posts Nyere posts