Christmas Fashioned

Christmas Fashioned

Christmas Fashioned - et julet twist på Old Fashioned med gløgg og rom

Christmas Fashioned er en gløgg-version af den klassiske cocktail Old Fashioned, som normalt består af bourbon (eller rye whiskey), Angostura Bitter, sukkerknald og vand. I Christmas Fashioned er bourbon eller rye whiskey byttet ud med en specialudviklet gløgg og i stedet for sukkerknald og vand, bruges en økologisk sukkersirup, der opløses lettere i cocktailen.

Christmas Fashioned består af en gløgg fra danske Copenhagen Winery, der er lavet på danske solbær, æbler og blommer samt tilsmagt med klassiske julekrydderier. Herudover, er gløggen tilsat æblebrandy (Copenhagen Winerys egen) og mørk rom med smag af vanilje, karamelliseret sukker, kakao og chokolade. Cocktailen består derudover af økologisk sukkersirup fra danske Sorring Bær, Angostura Bitter og en tørret appelsinskive til at pynte cocktailen.

Old Fashioned hører til én af de tidlige eksempler på en cocktail, inden de blev til en mere avanceret disciplin senere i 1800-tallet. Dette underbygges af den tidligst dokumenterede definition af ordet cocktail, der angiveligt skal findes i et svar på et læserbrev til The Balance and Columbian Repository (Hudson, New York) i 1806. Læseren spurgte til definitionen på en cocktail og i sit svar, beskriver avisen reelt en Old Fashioned: en stærk blanding af spiritus, bitre, vand og sukker.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Rum Spiced Santa Baby Gløgg fra Copenhagen Winery
  • 1,5 cl Økologisk Sukkersirup fra Sorring Bær
  • 4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Tørret Appelsinskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes eller én stor isterning).
  2. Hæld gløgg, sukkersirup og Angostura Bitter i glasset.
  3. Rør grundigt ingredienserne sammen i cirka 20 sekunder, så cocktailen udvandes en smule.
  4. Pynt med 1 stk. tørret appelsinskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Cocktail Adventskalender 2022.


Ældre posts Nyere posts