Caramel Espresso Martini

Caramel Espresso Martini

Caramel Espresso Martini - en lækker og cremet cocktailklassiker

Espresso Martini’en blev angiveligt opfundet i slutningen af 1980’erne af den britiske bartender Dick Bradsell på ’Fred’s Club’ i London. Historien går på, at en kvindelig model bad om en cocktail, som kunne ”wake her up, and then f*** her up”. Med vodka, værende en af de mest populære spiritusser i den periode, og en kaffemaskine ved sin side, kreerede Dick Bradsell den legendariske og sofistikerede cocktail, som vi i dag kender som Espresso Martini. Kvinden, som danner ramme om fortællingen, skulle ifølge cocktailens opfinder have været en verdenskendt model, men Dick Bradsell (som den gentleman han var) afslørede aldrig kvindens navn…

I denne udgave af Espresso Martini’en har vi valgt at inkludere en karamelsirup, som giver cocktailen et lækkert twist af karamel - perfekt i kombinationen af vodka, kaffelikør og espresso!

Bonus info: Bestiller man en Espresso Martini, vil man ofte se, at den er toppet med tre hele kaffebønner. Dette stammer oprindeligt fra den traditionelle måde at servere Sambuca på i Italien, hvor de tre kaffebønner repræsenterer sundhed, lykke og velstand.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 3 cl Mama Vodka
  • 3 cl Kaffelikør
  • 3 cl Espresso
  • 1,5 cl Karamelsirup
  • 3 stk. Kaffebønner

 

Opskrift

1. Fyld et glas med isterninger for at afkøle det (coupe- eller martiniglas).
2. Hæld vodka, kaffelikør, espresso og karamelsirup i en shaker.
3. Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt til den føles kold.
4. Tøm glasset for isterninger og hæld shakerens indhold i glasset.
5. Pynt cocktailen med tre kaffebønner og nyd cocktailen i godt selskab.

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts