Calva'dos Cervezas

Calva'dos Cervezas

Calva'dos Cervezas - en skøn efterårscocktail med masser af æble

Calva’dos Cervezas er en yderst mangesidig cocktail, der balancerer frugtig Calvados (æblebrændevin) med Københavnsk honning, økologisk æblemost, økologisk limesaft og rød hvedeøl – med andre ord, en cocktail, der formår at samle alle efterårets farver i ét glas! 

På trods af cocktailens spanske navn (”to øl” på spansk, dos cervezas, kombineret med cocktailens grundspiritus, Calvados), er der ikke noget karakteristisk spansk ved den. I stedet befinder vi os nærmere i en dansk have på en varm efterårsdag, med hvad dertil hører af lækre, friske ingredienser, tilsat en anelse fransk finesse.

Historien bag Calvados

Ligesom sine landsmænd- og damer (Champagne, Cognac m.fl.), tilhører Calvados en eksklusiv klub af franske produkter, hvis navne er begrundet i deres geografiske placering – Calvados er således æblebrændevin fra det franske distrikt Calvados i Normandiet. Franske æblebrændevine uden for Calvados-distriktet, må i stedet kaldes Eau-de-vie de Pomme – Eau-de-vie (”Livets vand”, fra latin: aqau vitae) og Pomme (”æble”).

Bryggerier der anvendte æbler er nævnt helt tilbage til det 8'ende århundrede, men det første kendte destilleri af æblebrændevin stammer fra 1553 i Frankrig. I de efterfølgende århundrede udbredtes cider destillerier, og æblebrændevin havde sin storhedstid i det 19'ende århundrede, hvor store dele af Europas vingårde blev ramt af phylloxera (vinlus). I 1942 blev Calvados langt om længe anerkendt som en beskyttet titel.

Tip: For at tilføre cocktailen ekstra skum, kan ingredienserne dry-shakes – dvs. at alle ingredienserne (undtagen øl) først shakes uden isterninger, og herefter med isterninger.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Calvados Pays D'Auge, Originel
 • 3 cl Rødkilde Rød Hvede fra Bryghuset Møn
 • 2,5 cl Honning fra Bybi 'København'
 • 4 cl Økologisk Æblemost fra Mosters
 • 2,5 cl Økologisk Limesaft
 • 1 stk. Tørret Skive Æble

 

Opskrift

 1. Fyld et Coupe-glas helt op med isterninger.
 2. Hæld Calvados, Æblemost, Honning og Limesaft i en shaker, og fyld shakeren med isterninger (cubes).
 3. Ryst shakeren kraftigt, til shakeren føles iskold, og hæld herefter Rødkilde Rød Hvede i shakeren.
 4. Rør forsigtigt ingredienserne sammen i shakeren, smid isterningerne ud af Coupe-glasset, og hæld herefter indholdet fra shakeren op i det afkølede Coupe-glas.
 5. Pynt med 1 stk. Tørret Skive Æble, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts