Brandbil 2.0

Brandbil 2.0

Brandbil 2.0 - et moderne og premium twist på 90'er klassikeren

Brandbil 2.0 er en læskende, aromatisk cocktail med en flot rød farve, inspireret af den klassiske Brandbil (bestående af Jägermeister og rød sodavand). Cocktailen består af Jägermeister, økologisk hindbær-jordbær-buchu sirup fra BITE, økologisk limesaft og tørret hindbærpulver til at pynte cocktailen.

Vil man lave en Brandbil, er det svært at komme uden om brugen af Jägermeister. Derfor indgår Jägermeister også i Brandbil 2.0 for at give den nostalgiske smag af de 56 ingredienser, der udgør Jägermeister, herunder urter, rødder, blomster og frugter, som laves efter den samme hemmelige opskrift fra 1934. Jägermeister, og lignende bitre, kan være spændende at bruge i cocktails, da de tilføjer kompleksitet, f.eks. i form af lækre urtede noter.

Mange forbinder Jägermeister med skiferie, hvor den til afterski kan serveres iskold som shot eller f.eks. i en Jägerbomb, bestående af energidrik (ofte Red Bull) og Jägermeister. Men historien bag Jägermeister er en lidt anden. I den tyske by Wolfenbüttel, skabte den jagtinteresserede Curt Mast opskriften og valgte logoet inspireret af historien om jægeren Sankt Hubertus, der efter synet af en kronhjort med et glødende kors mellem sit gevir, kæmper for større respekt for naturen og bliver kendt som jægernes skytsengel.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Jägermeister
  • 3 cl Økologisk Hindbær-Jordbær-Buchu sirup fra BITE
  • 2 cl Økologisk Limesaft
  • Pynt: Hindbærpulver

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld Jägermeister, hindbærsirup og limesaft i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst, til shakeren føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med hindbærpulver (brug gerne si), og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv den som en del af vores 90'er workshoppakke her.

BESTIL 90'ER WORKSHOPPAKKEN


Ældre posts Nyere posts