Blomsten & Bien

Blomsten & Bien

Blomsten & Bien - en honningsød og floral forårscocktail

Blomsten & Bien er en floral og honningsød cocktail med et lille kick af chili. Cocktailen består af økologisk snaps No. 8 Chili & Honning fra Snaps Bornholm, økologisk citronsaft, en specialproduceret honningsirup fra Sorring Bær, Dandelion & Burdock (Mælkebøtte & Burre) gin fra Berkshire Botanical og tørret blå katostblomst til at pynte cocktailen. En cocktail der kan nydes i solen omgivet af den natur, der har været med til at skabe den.

Historien bag cocktailen

Inspirationen til Blomsten & Bien, kommer fra den klassiske cocktail Bee's Knees, der består af dry gin, frisk citronsaft, frisk appelsinjuice og honningsirup (iflg. IBA – International Bartenders Association). Bee's Knees menes at stamme fra forbudstiden i USA (1920-1933), hvor udtrykket blev brugt om noget, der var fremragende eller af høj kvalitet. I denne tid blev citronsaft og honning brugt til at skjule den sommetider tvivlsomme smag af smuglet eller hjemmelavet spiritus (f.eks. gin), der nogle gange blev lavet i badekar (deraf navnet, bathtub gin).

I Blomsten & Bien benyttes en økologisk snaps fra Snaps Bornholm, der er fremstillet med udgangspunkt i den traditionelle bornholmske specialitet honningsyp. Honningsyp er en drik, der stammer fra Bornholm, og består som udgangspunkt af snaps og honning. Ordet syp svarer til det svenske ord sup, der betyder en snaps eller en dram. For de florale noter i cocktailen, benyttes en gin infuseret med mælkebøtte og burre fra Berkshire Botanical med noter af vanilje, lakrids, og honning med citrus og ingefærkrydderi. Ginnen destilleres i en pot still kaldet Harry, som holder til på The Royal Oak Pub & Hotel i Yattendon, England.

Tip: Køl dine glas (Coupe) ned i køleskab eller fryser, kort forinden du skal bruge dem – På den måde sparer du isterninger og tid på at fylde- og tømme glassene for isterninger.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Snaps No. 8 Chili & Honning fra Snaps Bornholm
  • 2,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 1,5 cl Honningsirup fra Sorring Bær
  • 0,5 cl Dandelion & Burdock Gin fra Berkshire Botanical
  • Pynt: Tørret Blå Katostblomst

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe) helt op med isterninger.
  2. Hæld snaps, citronsaft, honningsirup og gin i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset gennem en si (fine strain).
  5. Pynt med tørret blå katostblomst, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv cocktails som denne som medlem af Cocktailklubben.

BLIV MEDLEM HER


Ældre posts Nyere posts