Blackthorn Fizz

Blackthorn Fizz

Blackthorn Fizz - en cocktail med dyb smag af sloe gin

Blackthorn Fizz er en frisk, boblende cocktail med frugtige noter af slåenbær, der afsluttes med noter af bl.a. ingefær og bitterhed fra kinabark. Cocktailen består af sloe gin (slåenbærgin) fra danske Copenhagen Winery, økologisk citronsaft, tonicsirup fra danske Samsø Madsnedkeri, ekstra brusende danskvand (”Mega Brus”) fra Bornholms Kildevand og en tørret citronskive til at pynte cocktailen.

Blackthorn Fizz er en blanding af den klassiske Sloe Gin Fizz, som består af sloe gin, grapesaft, sukkersirup og danskvand, og den klassiske Gin Fizz, som består af gin, citronsaft, sukkersirup og danskvand. Fælles for dem er, at de tilhører en kategori af cocktails, som går under navnet fizz, der kendetegnes ved at indeholde en syrlig saft, såsom citron-, lime- eller grapesaft, og danskvand.

I Blackthorn Fizz benyttes en sloe gin kaldet Blackthorn fra danske Copenhagen Winery, som er en gin infuseret med slåenbær, enebær, korianderfrø og koreagrankogler. Den frugtige slåenbærgin har en dyb, rød farve med klare noter af kirsebær, mandel og krydderier. Som sødmegiver i Blackthorn Fizz, er der i stedet for sukkersirup benyttet en tonicsirup med bl.a. ingefær, kinabark, allehånde og citron, der giver cocktailen noget bid afslutningsvist, og som det syrlige element benyttes citronsaft, som man kender det fra Gin Fizz.


Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Blackthorn Sloe Gin fra Copenhagen Winery
  • 3 cl Tonicsirup fra Samsø Madsnedkeri
  • 2,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 4 cl Mega Brus Danskvand fra Bornholms Kildevand
  • 1 stk. Tørret Citronskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (Highball- eller Collinsglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld sloe gin, citronsaft og tonicsirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, top med danskvand, og rør rundt.
  5. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv cocktails som denne som medlem af Cocktailklubben.

BLIV MEDLEM HER


Ældre posts Nyere posts