Anaperitivo Spritz

Anaperitivo Spritz

Anaperitivo Spritz - en læskende og bittersød alkoholfri cocktail

Anaperitivo Spritz er en bittersød, boblende alkoholfri cocktail. Cocktailen består af en alkoholfri aperitif (Anaperitivo), rosmarinsirup fra Samsø Landkøkken, en alkoholfri mousserende hvidvin (Château del ISH) fra danske ISH og en tørret citronskive til at pynte cocktailen - Perfekt til at fejre enhver anledning, uden procenterne.

Château del ISH er lavet på Pinot Blanc og Silvaner druer, med duft af honning og noter af citrus, grønne æbler, pære og fersken. I cocktailen indgår også den bittersøde aperitif (Anaperitivo) inspireret af den nordiske tankegang for madinnovation og den historiske italienske tradition for aperitiffer. Anaperitivo har en kompleks smagsprofil med flere lag og er bedst kendetegnet ved sin blomster- og urtebuket. Som prikken over i’et, indgår i cocktailen også en rosmarinsirup for at give en smule ekstra sødme og noter af rosmarin, der leder tankerne hen på sydens sol, hvor aperitiffer og spritz ofte nydes.

Ordet spritz kommer fra det tyske ord Spritzen, der betyder spray eller sprøjt, og kendetegner ofte den italienske sommerklassiker Aperol Spritz, som består af mousserende hvidvin (Prosecco), Aperol, danskvand og en skive appelsin.


Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Anaperitivo
  • 2 cl Rosmarinsirup fra Samsø Landkøkken
  • 10 cl Château del ISH fra ISH
  • 1 stk. Tørret Citronskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (hvidvinsglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld Anaperitivo og rosmarinsirup i glasset, og rør rundt.
  3. Top med alkoholfri mousserende hvidvin (Château del ISH).
  4. Rør forsigtigt ingredienserne sammen og top evt. med ekstra isterninger.
  5. Pynt med en tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

BESTIL ANAPERITIVO SPRITZ COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts