Air Mail - en let rom-cocktail toppet med Champagne
Cocktailen Air Mail har sin oprindelse i Cuba, hvor den første gang optrådte i en Barcardi booklet fra 1930’erne. Det er dog uvist, om Barcardi er opfinderen af cocktailen, eller om de har samlet den op på de lokale Havana barer og benyttet den i deres reklame.
Historien bag cocktailen Air Mail
Navnet Air Mail er formentlig opstået, da det i 1930’erne første gang blev muligt at sende luftpost i Cuba - et system de havde arbejdet på at opbygge siden 1914. Derfor pyntede man også i gamle dage cocktailen med et frimærke.
Cocktailen er hverken sød eller syrlig, da tricket er at finde den perfekte balance mellem det søde honningsirup og det syrlige lime. Cocktailen toppes med Champagne, der giver cocktailen ekstra friskhed.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 2,5 cl Skotlander Rom
- 6 cl Falsled Kro Champagne
- 1,5 cl Atzen Honningsirup
- 1,5 cl Limesaft
- 2 dråber Angostura Bitter
Opskrift
- Fyld et glas helt op med isterninger.
- Hæld rom, honningsirup og limesaft i en shaker.
- Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt til den føles kold.
- Hæld mixet op i glasset.
- Top med Champagne og rør let rundt med en ske.
- Tilføj et par dråber Angostura Bitter og nyd cocktailen i godt selskab.
Tip: Servér cocktailen i et lowball glas eller collins glas og pynt evt. med en limeskive eller snoet limeskræl.
Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!
Bliv medlem