The Orange Express - en julet og dansk version af cocktailklassikeren Espresso Martini

The Orange Express - en julet og dansk version af cocktailklassikeren Espresso Martini

Om Cocktailen

The Orange Express er en lækker kaffebaseret cocktail med noter af espresso, appelsin og chokolade. Cocktailen består af økologisk vodka fra danske Vodka Bornholm, kaffelikør fra danske Bornholm Distillery (Buchwalds Kafferisteri X Bornholm Distillery), økologisk appelsinsirup fra danske Sorring Bær, espresso (Zero Iced Espresso) fra danske BOLD Drinks og en lækker mørk chokolade (100 % La Dalia) fra Friis Holm til at rive på toppen af cocktailen.


The Orange Express er et julet twist på den legendariske after-dinner cocktail Espresso Martini, som menes at være opfundet i slutningen af 1980’erne af den britiske bartender Dick Bradsell på Fred’s Club i London. Historien går på, at en kvindelig (verdenskendt) model bad om en cocktail, som kunne ”wake her up, and then f*** her up”. Dette var tilsyneladende intet problem for Dick, som skabte én af de mest populære after-dinner cocktails nogensinde.


I The Orange Express får cocktailen en bittersød smag og duft fra den revede mørke chokolade og en dyb kaffesmag fra kaffelikøren - der ligger i den kraftige og mindre søde ende af skalaen - med kaffe fra Mount Kenya AA. Derudover, er der tilføjet en smule appelsinsirup, som bløder cocktailen lidt op, tilføjer frugtige noter og minder os om julen.

Tip: For at få en helt smooth cocktail, uden små stykker is, kan du med fordel fine strain cocktailen - dvs. at du hælder shakerens indhold op i glasset gennem en si.


Hvordan laver man en The Orange Express

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 2,5 cl Økologisk Vodka fra Vodka Bornholm
  • 2,5 cl Kaffelikør fra Bornholm Distillery
  • 1 cl Økologisk Appelsinsirup fra Sorring Bær
  • 5 cl Zero Iced Espresso fra BOLD Drinks
  • Pynt Mørk Chokolade fra Friis Holm (100 % La Dalia)

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld vodka, kaffelikør, appelsinsirup og espresso i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset (se tip foroven).
  5. Pynt ved at rive mørk chokolade på toppen, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Cocktail Adventskalender 2022.


Ældre posts Nyere posts