Thyme For Champagne - Årets mest festlige cocktail, med Champagne-gin og guldglimmer

Thyme For Champagne - Årets mest festlige cocktail, med Champagne-gin og guldglimmer

Om Thyme For Champagne

Thyme For Champagne er en frisk, boblende gincocktail med smag af mousserende vin, citrontimian og en smule orange noter. Cocktailen består af en specialproduceret økologisk Champagne Gin fra Herbie Gin (limited edition), en specialproduceret Nytårssirup fra Sorring Bær lavet på mousserende vin og citrontimian, økologisk citronsaft, en ekstra brusende danskvand (”Mega Brus”) fra Bornholms Kildevand, Angostura Orange Bitters, samt sukker og spiseligt guldglimmer til at pynte cocktailen.

Historien bag cocktailen

Thyme For Champagne minder om en klassisk Gin Fizz, som består af gin, sukkersirup, citron og danskvand, men i stedet for sukkersirup bruges her en specialproduceret sirup med mousserende vin (Blanc de Blancs Brut) og citrontimian, der tilfører cocktailen sødme, men også en vinøs smag, samt noter af citrus og timian.

Champagne Ginnen er baseret på en økologisk gin destilleret med enebær, havtorn og citronskal, som efterfølgende er udvandet til den rigtige alkoholprocent med bl.a. økologisk Champagne. Champagne varemærket er, som mange ved, underlagt en del restriktioner. Boblerne skal bl.a. være produceret i Champagne distriktet i Frankrig og være lagret mindst 15 måneder inden frigivelse.

Tip: For en flot finish, bland sukker og spiseligt guldglimmer i en lille skål. Væd kanten af et tomt glas, ved at putte lidt vand på fingeren og køre rundt på kanten, og vend derefter kanten af glasset i skålen med sukker og guldglimmer.

 

Hvordan laver du en Thyme For Champagne

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Champagne Gin fra Herbie Gin
  • 3 cl Nytårssirup fra Sorring Bær
  • 1,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 4 cl Danskvand (Mega Brus) fra Bornholms Kildevand
  • 2 dråber Angostura Orange Bitters
  • Pynt: Sukker og Guld Glimmer (spiselig)

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (hvidvinsglas) helt op med isterninger (cubes) - Se først tip ovenfor.
  2. Hæld Gin, Nytårssirup, citronsaft og angostura orange bitter i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst kraftigt, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, top med danskvand, og rør forsigtigt rundt.
  5. Nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

BLIV MEDLEM


Ældre posts Nyere posts