Opskrift: Oolong Time No Tea

Opskrift: Oolong Time No Tea

Om Oolong Time No Tea

Oolong Time No Tea er en unik, ginbaseret cocktail udviklet og testet af Spiritiums eget cocktailteam. Cocktailen formår at samle smagen af passionsfrugt, ingefær, citron og selvfølgelig Oolong-te, i én og samme mikstur – det er smagen af kølig iste på en tropisk ø. Te-elsker eller ej, så er cocktailen meget hurtigt gået hen og blevet vores yndlings iste!

Te i cocktails er ikke noget nyt. I den klassiske cocktailpunch ’Fish House Punch’, som angiveligt stammer helt tilbage fra 1700-tallet, brugte man afkølet sort te til at udvande den ellers meget stærke mikstur, som bl.a. bestod af rom, cognac og fersken-likør/-brændevin. Punchen menes at komme fra ’Schuylkill Fishing Company of Pennsylvania’, også kaldt ”Fish House”, en fiskeklub og muligvis ældste nuværende klub i den engelsktalende del af verden. Klubben har bl.a. været besøgt af USA’s første præsident, George Washington, som ved et besøg i klubbens klubhus (”The Castle”) skulle have drukket Fish House Punch og ikke været i stand til at skrive i sin dagbog de efterfølgende tre dage.

Tip: Præsentationen af en cocktail er vigtig, da man også ”smager” med øjnene. Servér derfor cocktailen i en tekop fyldt med isterninger (evt. én stor isterning) for at give cocktailen et lækkert visuelt udtryk, der leder tankerne hen på te/iste – Eller servér den i en stor elegant bowle med is inspireret af den tidsløse ’Fish House Punch’.

 

Opskrift og ingredienser

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Gin fra Kalevala
  • 4 cl Økologisk Passionsfrugt-Oolong-té Sirup fra The Syrup Co.
  • 1 cl Økologisk Ingefærshot fra Bangs
  • 2 cl Økologisk Citronsaft
  • 1 stk. Tørret Citronskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (eller tekop) helt op med isterninger.
  2. Hæld gin, citronsaft, ingefærshot og passion sirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt, til den føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

Vi anbefaler, at du har en shaker til at lave cocktailen.

Bestil din Oolong Time No Tea cocktailpakke her.


Ældre posts Nyere posts