Calva'dos Cervezas - En skøn efterårscocktail med masser af æble

Calva'dos Cervezas - En skøn efterårscocktail med masser af æble

Om Calva'dos Cervezas

Calva’dos Cervezas er en yderst mangesidig cocktail, der balancerer frugtig Calvados (æblebrændevin) med Københavnsk honning, økologisk æblemost, økologisk limesaft og rød hvedeøl – med andre ord, en cocktail, der formår at samle alle efterårets farver i ét glas! 

På trods af cocktailens spanske navn (”to øl” på spansk, dos cervezas, kombineret med cocktailens grundspiritus, Calvados), er der ikke noget karakteristisk spansk ved den. I stedet befinder vi os nærmere i en dansk have på en varm efterårsdag, med hvad dertil hører af lækre, friske ingredienser, tilsat en anelse fransk finesse.

Historien bag Calvados

Ligesom sine landsmænd- og damer (Champagne, Cognac m.fl.), tilhører Calvados en eksklusiv klub af franske produkter, hvis navne er begrundet i deres geografiske placering – Calvados er således æblebrændevin fra det franske distrikt Calvados i Normandiet. Franske æblebrændevine uden for Calvados-distriktet, må i stedet kaldes Eau-de-vie de Pomme – Eau-de-vie (”Livets vand”, fra latin: aqau vitae) og Pomme (”æble”).

Bryggerier der anvendte æbler er nævnt helt tilbage til det 8'ende århundrede, men det første kendte destilleri af æblebrændevin stammer fra 1553 i Frankrig. I de efterfølgende århundrede udbredtes cider destillerier, og æblebrændevin havde sin storhedstid i det 19'ende århundrede, hvor store dele af Europas vingårde blev ramt af phylloxera (vinlus). I 1942 blev Calvados langt om længe anerkendt som en beskyttet titel.

Tip: For at tilføre cocktailen ekstra skum, kan ingredienserne dry-shakes – dvs. at alle ingredienserne (undtagen øl) først shakes uden isterninger, og herefter med isterninger.

 

Hvordan laver du en Calva'dos Cervezas

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Calvados Pays D'Auge, Originel
 • 3 cl Rødkilde Rød Hvede fra Bryghuset Møn
 • 2,5 cl Honning fra Bybi 'København'
 • 4 cl Økologisk Æblemost fra Mosters
 • 2,5 cl Økologisk Limesaft
 • 1 stk. Tørret Skive Æble fra Frugtskiver.dk

 

Opskrift

 1. Fyld et Coupe-glas helt op med isterninger.
 2. Hæld Calvados, Æblemost, Honning og Limesaft i en shaker, og fyld shakeren med isterninger (cubes).
 3. Ryst shakeren kraftigt, til shakeren føles iskold, og hæld herefter Rødkilde Rød Hvede i shakeren.
 4. Rør forsigtigt ingredienserne sammen i shakeren, smid isterningerne ud af Coupe-glasset, og hæld herefter indholdet fra shakeren op i det afkølede Coupe-glas.
 5. Pynt med 1 stk. Tørret Skive Æble, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts