Opskrift: Blackcurrant Collins

Opskrift: Blackcurrant Collins

Om Blackcurrant Collins

Blackcurrant Collins er en videreudvikling af den klassiske Collins-cocktail, Tom Collins. Som navnet angiver, så indeholder denne version af cocktailen solbær (på engelsk: blackcurrant) i form af solbærlikør, som er med til at give den en smule mere kompleksitet, som går rigtig godt med de andre elementer i en Tom Collins, nemlig: gin, citronsaft, sukkersirup og danskvand. Udover at bidrage til smagen, så giver solbærlikøren samtidig en flot rubinfarve, der kun øger oplevelsen af denne forfriskende ’oldie but goldie’ lemonade af en cocktail. 

En opskrift på Tom Collins dukkede første gang op i 1876 i en version af bogen: ”Jerry Thomas’ Bar-Tender’s Guide” – en bog af Jerry Thomas (den såkaldte ”fader af amerikansk mixology”). Cocktailens oprindelse – hvorvidt den stammer fra England eller USA - er dog uvist. Ifølge Henry Louis Mencken, en amerikansk journalist og student af amerikansk engelsk i 1920’erne, var englænderne ofte mindre fantasifulde, når det gjaldt om at navngive drinks. Som eksempel nævner han en drink bestående af whiskey og danskvand, som englænderne navngav: whiskey-and-soda (whiskey og danskvand), og amerikanerne navngav: high-ball. Med den logik, må Tom Collins således være en amerikansk opfindelse (da englænderne nok havde kaldt den: gin-lemon-sugar-and-soda – er vores bud). 

Tip: For en anderledes og kraftigere smagsoplevelse, kan man undlade at toppe cocktailen med danskvand. Uden danskvand, er der reelt tale om en Gin Sour med solbærlikør.

 

Opskrift og ingredienser

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 3 cl Gin fra Højer Gin
  • 3 cl Solbærlikør fra Queens of Denmark
  • 1,5 cl Sukkersirup fra Herbert Syrups
  • 2,5 cl Økologisk Citronsaft
  • 4 cl Danskvand fra Naturfrisk
  • 1 stk. Tørret Citronskive fra frugtskiver.dk

 

Opskrift

  1. Fyld et glas helt op med isterninger (cubes), f.eks. i et Collins-glas.
  2. Hæld gin, solbærlikør, sukkersirup og citronsaft i glasset, og rør rundt til ingredienserne er blandet sammen.
  3. Top cocktailen med danskvand.
  4. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bestil din Blackcurrant Collins cocktailpakke her.

Ældre posts Nyere posts