Daiquiri - En simpel og lækker cocktailklassiker

Daiquiri - En simpel og lækker cocktailklassiker

Om Daiquiri

Daiquiri er en frisk, rombaseret cocktail, der formår at balancere sødme og syrlighed, uden at fjerne alt fokus fra rommen. Cocktailen består helt simpelt af lys rom, limesaft og sukkersirup, og den er således et godt eksempel på, at cocktails ikke behøver at indeholde mange ingredienser for at smage godt – så længe ingredienserne er gode.

Historien bag Daiquiri

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba. Jennings og hans hold arbejdede med udvinding af jernmalm i bjergene af Sierra Maestra, og Jennings skulle angiveligt have skabt cocktailen på ”Venus Bar” i Santiago de Cuba – og navngivet denne efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

En lignende sammensætning af ingredienser kan findes helt tilbage i slutningen af 1700-tallet, hvor sømænd i den britiske kongelige flåde fik en daglig ration bestående af: rom, lime- eller citronsaft, sukker og vand. Denne mikstur, kaldet ”Grog”, havde til formål at forhindre dehydrering og skørbug ombord på skibene.

Tip: Du kan lave din egen sukkersirup ved at blande 1 del sukker med 1 del kogende vand. Ønsker du en sødere sukkersirup, kan du blot øge mængden af sukker, eksempelvis 1,5:1 eller 2:1.

 

Hvordan laver du en Daiquiri

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Skotlander White Rum
  • 2,5 cl Økologisk Limesaft
  • 2,5 cl Sukkersirup fra Herbert Syrups
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe / Nick & Nora) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld lys rom, limesaft og sukkersirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!


Nyere posts