Norse Spritz - En nordisk spritz med hyldeblomst og honning

Norse Spritz - En nordisk spritz med hyldeblomst og honning

Om Norse Spritz

Norse Spritz er en let og læskende cocktail med smag af bl.a. hyldeblomst, honning og cider. Cocktailen består af hyldemjød fra danske Mjødgård (bestående af honning, hyldeblomst, vand og gær), cider med citron og kamille fra danske Copenhagen Winery, økologisk sukkersirup fra danske Sorring Bær, en ekstra brusende danskvand (”Mega Brus”) fra Bornholms Kildevand og en mjød-slikkepind fra danske Sugar Pilots lavet på rørsukker, mjød, honning og hyldeblomst – Resultatet er en boblende cocktail lavet på danske produkter, der leder tankerne tilbage til en tid, hvor horn var noget, man drak af.

Historien bag navnet Norse Spritz

Norse (’Norrønt’) er forgænger til de germanske sprog, vi i dag kender i Skandinavien. Den store ekspansion af Norsemen (betegnelsen for det nordgermanske folk i den tidlige middelalder) ledte an til Vikingetiden. Ordet 'vikinger' benyttes i dag bl.a. til at beskrive angribende Norsemen. Dengang betød ordet (viking), på 'Old Norse' og 'Old English', helt enkelt: pirat.

Ordet spritz kommer fra det tyske ord Spritzen - der betyder spray eller sprøjt – og kendetegner oftest den italienske sommerklassiker Aperol Spritz bestående af Prosecco, Aperol, danskvand og en skive appelsin.

Tip: Brug mjød-slikkepinden til at røre rundt i cocktailen, og efterlad den i cocktailen. Slikkepinden afgiver en smule smag og sødme til cocktailen.

 

Hvordan laver du en Norse Spritz

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Hylde Mjød fra Mjødgård
  • 6 cl Cider fra Copenhagen Winery
  • 1 cl Økologisk Sukkersirup
  • 3 cl Danskvand fra Bornholms Kildevand
  • 1 stk. Mjød-slikkepind fra Sugar Pilots

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (vin- eller ginglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld hyldemjød, cider, sukkersirup og danskvand op i glasset.
  3. Rør grundigt ingredienserne sammen ved brug af mjød-slikkepinden.
  4. Efterlad mjød-slikkepinden i glasset, og nyd cocktailen i godt selskab!

Ældre posts Nyere posts