Champagne

Jonas Thestrup
Opskrift: French 75

Opskrift: French 75

Om French 75 French 75 er en klassisk cocktail, der stammer tilbage fra Første Verdenskrig, og har eftersigende fået sit navn efter en fransk kanon (’Canon de 75 modèle 1897’), da cocktailen ”slår” så hårdt, at det føles som at blive ramt af den franske kanon. En tidlig variant af French 75 blev kreeret i 1915 af Harry MacElhone i ’New York Bar’ i Paris (senere ’Harry’s New York Bar’). Baren, der angiveligt er Europas ældste, har udover kreationen af cocktailen French 75 også stået bag andre legendariske cocktails, så som den famøse ”morgenen-derpå”-cocktail ’Bloody Mary’ (1921), den klassiske cognac-cocktail ’Sidecar’...

Læs mere →


Jonas Thestrup
’Muselet’ – Champagnens mundkurv

’Muselet’ – Champagnens mundkurv

’Muselet’ – Champagnens mundkurv Det er en almen opfattelse, at det var den franske munk ’Dom Pérignon’, som opfandt Champagnen – men det er forkert. Til gengæld var han den første til at studere og dokumentere Champagne-processen og bidrog i den forbindelse med nye og mere effektive produktionsmetoder og materialer. Et af hans mest betydningsfulde bidrag var Champagnens ”mundkurv” - kaldet en ’muselet’. ’Muselet’ (fra det franske ’museler’ - dvs. ”at give mundkurv på”) er navnet på den ståltrådskurv, som holder korkproppen fast i Champagneflasken. Denne lille opfindelse viste sig ikke bare at kunne redde de dyrebare dråber fra at...

Læs mere →


Jonas Thestrup
Falsled Kro Champagne

Falsled Kro Champagne

Champagnen fra Falsled Kro Gennem årtier har Locret-Lachaud i den prestigefyldte Premier Cru-kommune Hautvillers leveret huschampagnen til Falsled Kro.  Champagnen består af lige dele Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, som udgør blandingen, og vinen lagrer sædvanligvis 24 måneder inden degorgement. En klassisk, let og elegant champagne, hvor næsen er til den friske side med dejlige associationer til grapefrugt på en bund af friske hasselnødder og brioche. I munden er den livlig, og der kvitteres for den relativt beskedne dosage med stor klarhed og sprødhed i det mildt blomstrende udtryk. Historien I en af de mest historiske byer i Champagne,...

Læs mere →


Jonas Thestrup
Opskrift: Air Mail

Opskrift: Air Mail

Om Air Mail Cocktailen Air Mail har sin oprindelse i Cuba, hvor den første gang optrådte i en Barcardi booklet fra 1930’erne. Det er dog uvist, om Barcardi er opfinderen af cocktailen, eller om de har samlet den op på de lokale Havana barer og benyttet den i deres reklame. Navnet Air Mail er formentlig opstået, da det i 1930’erne første gang blev muligt at sende luftpost i Cuba - et system de havde arbejdet på at opbygge siden 1914. Derfor pyntede man også i gamle dage cocktailen med et frimærke. Cocktailen er hverken sød eller syrlig, da tricket er at...

Læs mere →

Seneste Cocktails